Registrera din e-post för att få tillgång till materialet

  Ja tack, jag vill få relevant information från Prata Om Alkohol för att underlätta mitt arbete med skolans hälsofrämjande arbete.

  Integritetspolicy

  Cookietext

  Användarvillkor

  Filmtävling

  Tävlingen handlar om att uppmärksamma problem med alkohol och droger i trafiken. Det är enkelt att vara med och det går att koppla arbetet till kursplaner i olika ämnen.

  Förstapris är 10 000 kronor för högstadiet och 10 000 kronro för gymnasiet. Sista inlämning är den 21 november 2020.

  Tävlingen är för elever i högstadiet och gymnasiet. De tävlar i två olika klasser. Eleverna ska skapa kampanjfilmer för att påverka andra att:

  • aldrig köra påverkade i trafiken!
  • vägra åka med en påverkad förare!
  • hindra andra från att köra påverkade!

  Tävlingen vänder sig till elever i högstadiet och gymnasiet. Eleverna kan lämna in bidrag enskilt eller i grupp. Filmerna får vara max 60 sekunder långa – i övrigt är det bara fantasin som sätter gränser!

  Läs mer om tävlingen

  Planera för tävling ht20!

  2019 års pristagare

  Förstapristagare 2019
  Andrapristagare 2019
  Tredjepristagare 2019

  Exempel på tidigare vinnnare

  Förstapristagare 2014

  2014 års tävling slog rekord i antalet deltagare men det var Johanna Erling från Campeon Frigymnasium i Helsingborg som tog hem förstapriset för hennes kampanj ”Don’t drink & drive”, som består av en låt och musikvideo.

  Förstapristagare 2013

  2013 tog elever från JB gymnasiet i Kalmar i stenhård konkurrens hem segern i Prata Om Alkohols nationella skoltävling med kampanjen Rädda dina drömmar – en mycket välgjord och dramaturgisk kampanj som fångar och håller kvar tittarens intresse.

  Förstapristagare 2012

  Förstapriset 2012 gick till andraårseleverna på John Bauer i Örebro tävlingen med kampanjen Allt hör inte ihop. Hela klassen fick bland annat dela på 10 000 kr och andra presenter. Kampanjen fick också visas på storbilds-tv längs E4:an.