Registrera din e-post för att få tillgång till materialet

  Ja tack, jag vill få relevant information från Prata Om Alkohol för att underlätta mitt arbete med skolans hälsofrämjande arbete.

  Integritetspolicy

  Cookietext

  Användarvillkor

  Noveller

  Unga berättar

  Fram till 2016 anordnade Prata Om Alkohol varje år en stor nationell novelltävling på temat ”ungdom och alkohol” för elever på högstadiet och gymnasiet. Cirka 1 000 noveller skickades in till redaktionen varje år, vilket betyder att tävlingen har blivit en av de största i sitt slag i Sverige.

  Prata Om Alkohols novellsamlingar presenteras de bästa bidragen från novelltävlingen. Novellerna är skrivna av ungdomar på högstadiet och gymnasiet och väljs ut bland en stor mängd bidrag från elever runt om i landet. Med stor berättarglädje och ett rakt språk bjuder författarna oss på berättelser som med olika infallsvinklar tar sig an ämnet – ingen novell är den andra lik.

  Vi hoppas att boken ger upphov till reflektion och diskussion. Läs den på egen hand, tillsammans med andra eller använd den som diskussionsunderlag i klassrummet.

  Novelltävlingen var en del av den långsiktiga skolsatsningen Prata Om Alkohol, som syftar till att få ungdomar att avstå från alkohol. Prata Om Alkohol består i huvudsak av ett läromedel för hälsofrämjande arbete med ungdomar. Läromedlet kan användas för att skapa en röd tråd i arbetet, men också som ett material att inspireras av och bygga vidare på.

  Novellsamling 2017/2018 jubileumsutgåva
  Novellsamling 2017
  Novellsamling 2016
  Novellsamling 2015
  Novellsamling 2014
  Novellsamling 2013
  Novellsamling 2012
  Novellsamling 2011